WordPress İçin SEO Eklentileri - Blog Kırıkkale

Son Yazılar

Post Top Ad

Post Top Ad

8 Aralık 2017 Cuma

WordPress İçin SEO Eklentileri



WordPress SEO eklentileri ile ilgili olarak analiz yapmaya çalıştığımızda bildiğimiz gibi dünyanın bu anlamda en gelişmiş içerik yönetim sistemini de ele almış olacağız. Kısa bir zaman içerisinde yaşanan gelişmeler ile ilgili olarak bilişim sektöründe nitelikli çalışan sayısının artması ve bu tip sistemlerin geliştirilebilirlik düzeyi ile alakalı olarak da önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Türkiye genelinde ve hatta son birkaç sene içerisinde dünyanın tümünde internet sektörünün en yaygın olarak kullanılan içerik yönetim sistemi olarak kuşkusuz ki WordPress ön plana çıkacaktır.
Eklentileri, tema seçenekleri, kolay kullanılabilir altyapısı ile birlikte sürekli güncellemeler ile daha da ileri götürülen bu sistemin web sitesi sayısında ki ciddi artışın en büyük nedenlerinden birisi olarak gösterilmesi de çok normal. WordPress sisteminin en iyi yönlerinden birisi de kuşkusuz ki SEO açısından sunduğu eklenti ve uygulama anlamında ki büyük kolaylık. Dünya genelinde birçok farklı yazılımcı, WordPress için bir çalışma içerisine giriyor ve ortaya çıkan eklentiler sayesinde de inanılmaz bir gelişim süreci yaşanıyor.
En iyi WordPress SEO eklentileri ile alakalı olarak internet üzerinde araştırmaların ne denli yoğun bir şekilde yapıldığını tahmin edebiliyoruz. SEO yapabilmek için inanılmaz sayıda SEO eklentisi geliştirilmiş durumda ve bu eklentilerin tamamı farklı şekillerde aynı işlevleri gösterebiliyor. Bizler bu yazımız içerisinde sizlere kullanımı son derece kolay ve bir o kadar da pratik yazılımlardan bahsederek SEO açısından süreç ve uygulama anlamında çok daha ciddi şekilde başarılar elde etmenize yardımcı olmak istiyoruz.

Kullanılması Gereken WordPress SEO Eklentileri

Dünya genelinde bu sistemi kullanan ve deneyim eden uzmanların da yorumları dikkate alınarak derlediğimiz bu eklentiler sayesinde çok kısa bir zaman dilimi içerisinde web sitelerinizin arama motorlarında ki belirgin ve etkin yükselişini izleyecek, gelir elde etmeye başlayacak ve web sitelerinizin ziyaretçi sayısında ki inanılmaz patlamalayı da rahatlıkla gözlemleyebilme şansına sahip olacaksınız.
WordPress, dünya genelinde birçok farklı geliştirici tarafından eklenti çalışmaları ile geliştirilmiş ve bu gelişme akabinde de dünyanın en çok tercih edilen CMS modellerinden birisi olarak da dikkat çekmiştir. Şimdi sizlere bu eklentilerin isimlerini paylaşarak gördüğü işlevselliği de anlatmak istiyoruz.
All İn One SEO Pack
Gelişmiş bir On Page SEO ayarları eklentisidir. Eklenti sayesinde web sitenizin kaynak kodlarında yer alması gereken sabit META TAG ayarlarını rahatlıkla yapabiliyorsunuz. Zaman içerisinde çok daha geliştirilen eklenti içerisinde Sitemap oluşturabiliyor  ve aynı zamanda Robots.txt ayarlarınızı da sorunsuz bir şekilde yapabiliyorsunuz. Aynı zamanda sosyal paylaşım hesaplarınızın linklerini de ayarlayarak arama motorlarına en uygun şekli ile tanıtabiliyorsunuz.
Google XML Sitemaps
All in One SEO Pack eklentisi içerisinde ki site haritası pek tercih edilmediği zaman devreye giren gelişmiş ve dinamik bir yapıda ki site haritası oluşturma eklentisidir. Dinamik yapısı içerisinde ay ay sıralama yapan ve içerikleri kendi altında ay ay incelemeye sunan bir eklenti modelidir. Bugün dünya genelinde en çok tercih edilen site haritası eklentisidir ve tek bir panel üzerinden öncelikleri, indexlenecek alanları ya da bu gibi ayarları otomatik ayarlayabilirsiniz.
SEOHOCASI Önceki Yazı Eklentisi
Bir TÜRK firması olan SEOHOCASI tarafından geliştirilmiş olan son derece faydalı bir eklentidir. Bu eklenti, tüm yazıların sonuna yayınlamış olduğunuz benzer içerikte ki ya da bir önceki yazıyı link ve başlık şeklinde atayarak arama motorunun sitenizde çok daha uzun bir süre kalmasını sağlayan profesyonel bir eklentidir.
Simple Tags
SEO uygulamaları kapsamında site içi link hiyerarşisinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Web sitenizde birbirine bağlı ne kadar çok yazı var ise arama motoru bunların tamamını ziyaret eder ve sitede daha uzun süre kalır. Simple Tags, otomatik bir site içi linkleme eklentisidir. Aynı zamanda eklediğiniz her etiket için kendi altında bir sayfa oluşturarak index almasını sağlar.
WP No Category Base
WordPress normal şartlarda yazıları (https://blogkirikkale.blogspot.com.tr/konu-ismi.html) şeklinde listeler ve kategorileri farklı bir URL yapısı ile https://blogkirikkale.blogspot.com.tr/category/konu-ismi.html) yayınlar. SEO açısından en faydalı olan unsur ise kategorileri de ayrı ayrı konularmış gibi arama motoruna göstermektir. Bu eklenti sayesinde web sitenizde ki kategoriler WordPress normal yapısından kurtularak tek başına bir konuymuş gibi link haline bürünecek. (https://blogkirikkale.blogspot.com.tr/kategori.html)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Responsive Ads Here