Blogger Hesabı Nedir Ve Nasıl Oluşturulur - Blog Kırıkkale

Son Yazılar

Post Top Ad

Post Top Ad

8 Aralık 2017 Cuma

Blogger Hesabı Nedir Ve Nasıl Oluşturulur

Blogger, Google tarafından sunulan bedava bir içerik yönetim sistemi olarak kısa zaman içerisinde ciddi bir kitlenin en fazla sevdiği ve kullandığı hazır model olarak nitelendirilebilir. Google şirketi, sunduğu bedava hizmetler vasıtası ile insanlara çoğu farklı opsiyonu en basit hali ile sunmuş olduğundan kaynaklı çok önemli oranda sektörde açık ara lider konumda. Blogger, oldukça basit kullanımı ve güvenilirği sebebi ile sürekli olarak yaygınlaşıyor. SEO çalışmalarında paravan blog mantığında en fazla tercih edilen ve bayanların yemek tarifleri anlamında da site açtıkları kusursuz bir sistem olduğunu da söyleyebiliriz.



Blogger hesabı oluşturmak gerçek anlamda oldukça kolay ve basittir. Sadece bir GMAİL hesabı sahibi olmanız yetiyor. Bu anlamda ilk önce e-posta.Google.com adlı internet adresini ziyaret ederek tamamıyla bedava bir biçimde hesabınızı oluşturunuz ve sonrasında ise cep telefonu aktivasyonu yaparak problemsiz bir biçimde kullanımına başlıyorsunuz. Sonrasında ise Blogger hesap oluşturma ayrıntıları ile alakalı olarak bütün bilgileri sizlere sunma amacı içerisinde olacağız.

Blogger Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Bunun için öncelikli olarak bir GMAİL hesabına sahip olmanız gerekiyor ve e-posta.Google.com adresinden tamamıyla bedava bir biçimde e-posta adresinizi alabiliyorsunuz. Sonrasında ise bu sisteme kayıt olabilmeniz için bütün engeller kalkıyor. Bu sistem, alan adı anlamında sizlere blogspot.com ve blogspot.com.tr biçiminde iki ayrı uzantı sunuyor olacak. Kafanızdaki site ismini kullanarak (adiniz.blogspot.com) kişisel bir alan adını sonsuza dek açabilirsiniz.

Blogger.com adlı internet adresine giriniz.
Sizden GMAİL hesabınıza giriş yapmanızı isteyecek. Giriş yapın.
Giriş yaptıktan sonra “HESAP OLUŞTURUN” adı altında bir alan gelecek. Bu alanda sizden alan adı bilgilerinizi isteyecek ve boş olan alan adını kendinize alabileceksiniz. Uygun alan adını bulduktan sonra “DEVAM” düğmesine tıklayın.
Karşınıza internet sitenizin içeriği ile alakalı temel bilgi ekranı gelecek. Site başlığı, arama motorunda görülecek açıklama gibi kısımları burada yazacaksınız ve sonrasında “DEVAM” düğmesine tıklayacaksınız.
Üçüncü ve son adım ise şablon (tema) seçme aşamasıdır. Size sunulan onlarca bedava temadan herhangi birini seçiyor ve site kurulumunu tamamlıyorsunuz.
Daha sonrasında ise Blogger özel yönetim paneline girerek bütün ayarları yapabiliyor ve yazı paylaşabiliyorsunuz. Bu hizmet tamamı ile bedava bir hizmettir ve siteniz Google serverlarında güven ile barınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Responsive Ads Here