WordPress Güvenlik Önlemleri ve Eklentileri Nelerdir ? - Blog Kırıkkale

Son Yazılar

Post Top Ad

Post Top Ad

8 Aralık 2017 Cuma

WordPress Güvenlik Önlemleri ve Eklentileri Nelerdir ?

Bugün dünyanın en fazla kullanılan CMS sistemi için WordPress güvenlik önlemleri altında çoğu farklı arama olduğunu rahatça söyleyebilmekteyiz. Türkiye genelinde gün geçtikçe çok daha ciddi bir kitle tarafından kullanılmaya başlanan bu sistem, tabi ki çoğu farklı eklenti yardımı ile geliştirilebilir olmasından kaynaklı güvenlik önlemleri açısından da kusursuz seçenekler sunmaya devam ediyor. Zaman içerisinde bu sistemlerde hosting güvenilirği ile alakalı problemlerin da ortaya çıkması ile beraber çok daha ciddi problemler ortaya çıkmış gibi görünüyor.

Zaman içerisinde internet sitesinin içeriği ile alakalı durumlarda dikkat edilmesi gereken en önemli nedenlerden birisi de şüphesiz ki bir sistemin her ne olursa olsun güvenlik açısından maksimum düzeye menfaatilması zorunluluğudur. Bu tip sistemlerin yönetim anlamında basitçer sunması, güvenlik anlamında zaafları olmayacağı anlamına gelmez ve oldukça dikkat edilmesi gereken nedenlerden birisi şeklinde de nitelendirilir. Sizleri bu yazımızda WordPress güvenlik önlemleri ile alakalı olarak bilgilendirmek ve fikir sahibi olmanıza da yardımcı olmak istiyoruz.



WordPress Güvenlik Eklentileri

WordPress güvenlik önlemleri dediğimiz zaman bunu şüphesiz ki güvenlik eklentileri ile yapabileceğimizi hemen tahmin etmişsinizdir. Zaman içerisinde programcıların bu sistem ile alakalı olarak sürekli çalışmalar yapması ve sistemi incelemeleri akabinde güvenlik ile alakalı en  ufak sorunları dahi giderebilmek adına bu konu ile alakalı olarak eklentiler tasarlanmış durumda. Ücretli veya para ödemeden çoğu farklı opsiyonu bulunan bu eklentilerin kalitesi kati surette tartışılmaz.

WordPress güvenlik eklentileri ile alakalı olarak internet üzerinde sektörün en fazla tercih ettiği güvenlik programlarını sizler için inceleyerek bu anlamda bir bilgilendirme yazısı yazmayı da makul bulduk.

Secure WordPress: WordPress kurulumunu tamamı ile güvenlik altına alan ve admin kısmını kullanıcılara gizleyerek yöneticiye özel hale getiren gelişmiş bir güvenlik eklentisidir.

WordPress DataBase Backup: Bu eklenti, veri kaybını engelleyebilmek için sistemin veritabanı ile alakalı bütün ayrıntıları kendiliğinden yedeklemesi için hazırlanmış bir teknikdir.

AskApache PassWord Protect: Wordress sistemini yalnızca wp-admin klasörü ile sınırlı olmaksızın çoğu farklı klasörü oldukça güvenilir bir biçimde şifreleme özelliğini sunan gelişmiş bir eklentidir.

WP Security Scan: WordPress kurulumu veya geliştirilmesi ile alakalı olarak bütün ayrıntıları inceleyerek sizlere güvenlik önlemleri ile alakalı tavsiyeler sunarak bunları uygulamanıza yardım eder.

Better Security: Bu eklenti, çok kapsamlı bir güvenlik eklentisidir ve tek bir panelden admin panel yolunu dahi değiştirerek bu anlamda yaşanacak problemlerin önüne geçmenize de yardım eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Responsive Ads Here