WordPress Site Nasıl Kurulur Ayrıntılı Bilgi - Blog Kırıkkale

Son Yazılar

Post Top Ad

Post Top Ad

8 Aralık 2017 Cuma

WordPress Site Nasıl Kurulur Ayrıntılı Bilgi

Blog sitelerinin ulaştıkları etki ve sağladıkları başarı mevcut internet sitelerinde değişikliğe yol açmıştır. Bu değişikliği sağlayacak olan araç ise blog sitelerinin vazgeçilmezi olan kelime bazlı uygulama olan WordPress’tir. İçerik ağırlıklı bir uygulama olan WordPress, sürekli yenilenen internet platformunda son derece revaçtadır.



WordPress’ten site kurabilmek son derece basittir. Kısa sürede site kurmanız için iki teknik vardır. Bunlardan birincisi sitenin datasına kayıt yaptırıp kendi adınıza blog açmaktır. Diğer teknik ise kendinize bir hosting bularak hazırladığınız siteyi yayınlamaktır. Seçim tamamıyla size kalmıştır. Sitenizin kullanıcı arayüzünü kendiniz tasarlayabilirken dilerseniz sistemin deposunda bulunan temaları da kullanarak sitenizi hazır duruma getirebilirsiniz.

Açık kaynak programına sahip bir içerik yönetim sistemi olan WordPress’in kökleri 2001’e kadar uzanmaktadır. Kullanımı da son derece basit olan bu uygulama internet sayfası tasarlamanız için fazlasıyla basittir. Adından ve fonksiyonunden de anlaşılacağı gibi WordPress’in olayı tamamıyla içeriktir. Genelde blog sayfalarında içerik önemsense de bahsetmiş olduğumuz gibi günümüzde diğer internet sitelerinin de revize edilerek içerik ağırlıklı olmaya başladıklarını görmekteyiz. Bu da bahsetmiş olduğumuz uygulama olan WordPress’in önemini son derece arttırmaktadır.

WordPress’in temel mantığı bilgi içeriğidir. Az sayfada daha fazla bilgi vermeyi amaçlar. Böylece site ziyaretçileriniz aradıkları bilgilere daha rahat bir biçimde ulaşıp sitenizde daha çok vakit geçirecektir. Site ziyaretçilerinizin uzun kalması da sitenize duyulan sempatiyle beraber sitenizin de prestiji arttırır, daha fonksiyonel olmasını sağlar.

WordPress’in en büyük artılarından biri bahsetmiş olduğumuz gibi açık kaynaklı olması ve aynı zamanda bedava olmasıdır. Yani uygulama diğer kullanıcılar tarafından insanların ihtiyaçlarını karşılaması için geliştirilmeye açıktır. Farklı eklentiler ve pluginlerle beraber programın fonksiyonelliği son derece artmaktadır.

Dediğimiz gibi içerik yönetimi programı olduğu için programından kaynaklı Google tarafından da son derece kullanışlı bulunmaktadır. WordPress kullanılarak hazırlanan içerikler Google ile çok daha sağlıklı bir biçimde indexlenir ve en uygun anahtar kelimelerle siteniz üst sıralara daha rahat bir biçimde çıkabilir.

Tüm bu saydığımız özelliklerden kaynaklı WordPress, artık şahsi bloglardan kaynaklı e-ticaret ve portfolyo sitelerinde de kullanılmaktadır. Size son derece fazla seçenek sunarak geniş bir yelpazeye sahip olmanızı sağlar.

Gelelim en önemli kısıma. Tüm bu saydıklarımız özellikler dışında Google tarafından çabuk indexlenmesi bütün sitelerde gerekli bir duruma gelen seo hizmetine de son derece yatkın olmasını sağlamaktadır. Uygun anahtar kelimelerle içerik yönetimi programı olan WordPress, seoya fazlasıyla uyumludur.

WordPress gelişen platformlara ve internet altyapısına da oldukça uyumludur. Programla hazırlanan siteler fazlasıyla sağlam ollinkar. Sürekli gerek kullanıcılar gerekse programın yazıcıları tarafından da güncel tutuldukları için ahenk problemu yaşamazlar ve esnek ollinkar.

Bahsettiğimiz bütün nedenler günümüzde fazlasıyla revaçta olan internet dizaynında rakiplerinin önüne basitçe geçmektedir. WordPress kullanarak hazırlayacağınız siteler size zamandan kazandırırken rakiplerinizin de önüne basitçe geçmenizi sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Responsive Ads Here