SEO Uyumlu Makale Yazmak - Blog Kırıkkale

Son Yazılar

Post Top Ad

Post Top Ad

8 Aralık 2017 Cuma

SEO Uyumlu Makale Yazmak



Son yıllarda tanınmış olan bir tanım var ki ”SEO uyumlu makale” olarak ön plana çıkan bu tanımlama, herhangi bir makalenin belli ölçütler doğrultusunda iyileştirilmesini ifade eder. Bu ölçütler ise daha fazla arama motorlarının tavsiye ettiği, sevdiği ölçütleri ifade eder. Aslına bakarsanız arama motoru devi olan Google bu konu ile ilgili ufak bir rehbere sahiptir.

Bu aşamada bilhassa reklam ve çeşitli içerik servislerinden faydalanmak isteyen internet siteleri için yol gösterici bir nitelikte; internet site içerik kalitesini arttırmaya yönelik temel bilgileri tavsiye eder. Burada temelde SEO uyumlu makale tanımlaması, bunun yanı sıra internet site kalite içerik ölçütlerini de kapsamaktadır. Dolayısıyla dikkat edeceğiniz bir kaç önemli adım ile içerik kalitenizi ön plana çıkarabilir ve hatta bunun yanında hedef kitleye, amaca daha iyi erişebilirsiniz. Peki nasıl bir çalışma yürütmek gerekir?

SEO Uyumlu Makale Yazmak İçin Ne Gerekir?

SEO Uyumlu makale içeriğinin yazılması, çoğu zaman bir tecrübe işi olsa da bunun yanı sıra bu tecrübenin kazanılma aşamasında yazar kişisinin kendisini ilgili internet sitesinin potansiyel kullanıcısı yerine koyması çok daha mantıklı bir yazı çalışması ortaya çıkarmasını sağlayacaktır.

Bu durum bilhassa bir e-ticaret sitesi açısından çok daha verimli bir yazılı içerik çalışmasının yapılmasını sağlar. Öyle ki sunulan bir ürün için etkili bir yazı çalışması bunun yanı sıra o ürünün daha iyi tanıtılmasını sağlayacakken, verilecek olan detaylar ve örnekler ile müşterinin kafasındaki soruları işaretleri giderilir ve müşteri ilgili ürünü satın alır.

Özgünlük Başlı Başına Yeterli Değildir

SEO uyumlu makale çalışmalarını yürüten kişi yada kişilerin pek çoğu en önemli ölçütün özgün içerik olduğunu düşünürler. Fakat özgünlük tek başına yeterli bir ölçüt değildir çünkü özgün yalnız içerik bakımından kullanıcıya hiç bir şey sunamayan bir metnin ne internet sitesine ne de kullanıcıya hiç bir yararı olmayacaktır.

Bu aşamada özgünlük ile beraber farklı gerekliliklerin uygulanması da ön plana çıkar. Bunlardan birisi olan etkili başlık oluşturma ipuçlarını diğer bir yazımda ele alacağım bunun için makale içinde bir anlam tümlüğünün sağlanması ile beraber; imla hataları, yazım kuralları gibi ayrıntılar da önemlidir. Fakat en önemli bir diğer ölçütün de başlık içerik ahenku olduğunu ve gerçekten kullanıcıyı memnun etmek olduğunu unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Responsive Ads Here