SEO İçin Uygun Meta Etiketleri Nelerdir - Blog Kırıkkale

Son Yazılar

Post Top Ad

Post Top Ad

8 Aralık 2017 Cuma

SEO İçin Uygun Meta Etiketleri Nelerdir



Bir site oluştururken, Google başta olmak suretiyle diğer arama motorlarının sitemizi daha iyi rahat tanıyıp indexleyebilmesi için bir nevi site bilgilerini içeren kimlik rolündeki meta tagları kullanırız. Bu meta taglarda site başlığını, açıklamasını, anahtar kelimeleri, arama motorları doğruluğunu sağlama kodlarını, site dosyalarının indexlenip indexlenmeyeceği gibi kısımları komutlar vasıtasıyla belirleriz. Bir nevi arama motorlarını yönlendirerek başarıya ulaşmaya çalışırız. Meta etiketler bir site için olmazsa olmazlardandır. Şimdi bu hususta en fazla kullanılan arama motoru için gerekli olan bazı komutları ve içeriklerini paylaşacağım

Site açıklamaları için kulanmanız gereken meta etiketi


<meta name="description" content="SİTE AÇIKLAMASI BURAYA"

<meta name="description" content="SİTE AÇIKLAMASI BURAYA"
Content kısmına sitenizi tanıtan kısa bir açıklama yazmanız Googlede gözüken site sonuçlarınızda kullanıcıya sitenin içeriği ile bilgi veren bilgilendirici yazıdır.


<meta name="keyWords" content="SİTENİZİN ANAHTAR KELİMELERİ">

<meta name="keyWords" content="SİTENİZİN ANAHTAR KELİMELERİ">
Content kısmında bulunan anahtar kelimeler yerine siteniz hakkında anahtar kelimeleri yazarak hangi kelimeyi aratan kullanıcıya hitap edeceğinizi gösterir. Her kelime arasında virgül olur. Örneğin film siteniz var ise, film izle,hd film izle, film indir gibi kelimeler yazmanız makuldur ancak film sitenizde oyun oyna, sağlık bilgileri gibi anahtar kelimeler girmeniz faydadan çok zarar sağlar


<meta name="robots" content="index,follow">

<meta name="robots" content="index,follow">
Bu kodu sitenizin head kısmına direk eklemenizde fayda vardır. Çünkü arama motorlaına arama izni ve takip izni verir. Seo ve indexlenme açısından bayağı faydalıdır.


<meta charset="utf-8">

<meta charset="utf-8">
Eğer Türkçe içerikli bir siteniz var ise, bu kodu eklemeniz arama motoru dil ayrımı konusu ile ilgili bilgilendirilecektir ve coğrafyanıza makul kullanıcıları göndermeye başlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Responsive Ads Here