SEO İçin 6 Önemli İpucu - Blog Kırıkkale

Son Yazılar

Post Top Ad

Post Top Ad

8 Aralık 2017 Cuma

SEO İçin 6 Önemli İpucu



Bir internet siteniz var ve hoş bir ürün ya da içerik ürettiğinize inanıyorsanız, bu yaptıklarınızın diğer kişilere ulaşabilmesi için bir takım arama motoru optimizasyonu ayarları yapmanız gereklidir.

Web sitenizin arama motoru sonuç sayfalarında (SERP’lerde) görülebilmesi için, çeşitli arama motorları tarafından belirlenen kurallara uymanız gerekir. İnsanlara aradığı bilgiyi bulmalarına yardımcı olmak için Google ve diğer arama motorları kullanılmak üzere hazır bulunlinkar. Bu görevi yerine getirmek için, arama motorları, tıkladığınız internet siteleri ile ilgili bilgi toplar. Kullanıcıyı en fazla hangi etmenin çektiğini ve en fazla çekici olan bilgiyi belirler.

Bu kurallar yıl boyunca değiştikçe ve geliştikçe, internet sitenizi SERP’lerin en üst sıralarında tutmak için sürekli olarak adapte olmanız gerekir.

1. Şema Biçimlendirme kullanın
Arama motorları sitenizi nasıl görürse, sıralamada en önemli üçüncü etkendir . Bir şema kullanmak arama motorlarının sitenizi sizin ve kullanıcılarınızın gördüğü biçimde görmesini sağlar.

Şema işaretlemesini kullanarak, Google sonuçlarındaki hızlı yanıtlar ve özel arama sonuç ekranını da doğru bir biçimde görünürsünüz. Yemek tarifleri, videolar, mahalli işletmeler, incelemeler, filmler, TV şovları ya da diğer tanınmış bilgiler aradığınız zaman özel arama sonuç ekranlarını görebilirsiniz . Özel arama sonuç ekranları, kullanıcıların cevapları çabucak bulmalarına yardım eder; onlara, ek içerik için sayfaya bağlantıyı tıklama fırsatı verir. Bu nedenle sayfanızı şema şekillendirme yapısına göre hazırlarsanız şayet seo açısından son derece yararlı olacaktır.

2. Sesli Aramayı Etkinleştirin
Mobil kullanımın artması ve zamanın geçerliliği ile birlikte kullanıcı da oluşan rahatlık hissine önem veren faktörlerden bir tanesi de sesli arama özelliğidir. Sesli aramaları sitenize ekleyerek kullanıcıya basitlık sağladığınızı gören arama motorları sitenizi üst kısımlara taşıyacaktır.

3. Sitenizi Hızlandırın
Hızlı bir siteyi takdir eden kullanıcılar yalnızca kullanıcılar değildir. Arama motorları hızları da hesaba katarlar. Hızlı kontrolleri çalıştırın ve sayfa yükleme sürelerini yavaşlatan lüzumsuz özellikleri ya da verileri kaldırın.

4. SERP’lerdeki Değişikliklerden Yararlanın
Google son iki senedir birçok algoritma değişikliği yaparak site sahiplerini bilgilendiriyor. Sizde bu güncellemeleri izleyerek sitenizi bu yapıya makul hale getirin.

5. “https” Sertifikasına Geçiş Yapın
Siteniz hâlâ “http” kullanıyorsa, kullanıcılarınızın bilgilerini tehlikeye atıyor olabilirsiniz. Temel iletişim bilgilerini sadece isteseniz bile, kullanıcılar “http” sitesindeki ayrım konusu ile ilgili ihtiyatlı olabilirler.

Müşteriler alım yapıyorsa, modası geçmiş bir siteyi güvenliğini sağlamak tamamıyla söz konusu değildir. Arama motorları da bu kolay güncellemeyi takdir ediyor ve arama sonuçlarında çok sayıda noktayı anında taşıdığınızı görebilirsiniz.

6. Tüm Büyük Arama Motorları için Optimize Edin
Google, internet arama hacmine hakim olduğu için çoğu SEO ipucu hakkında bilgiler, Google arama motoru üzerine kuruludur. Lakin Google dışında, çoğu kişi Bing ve Yahoo kullanıyor. Bu yüzden seo ayarlamalarınızı yaparken diğer arama motorlarını es geçmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Responsive Ads Here