Seo İçin En Etkili Yöntemler Nelerdir ? - Blog Kırıkkale

Son Yazılar

Post Top Ad

Post Top Ad

8 Aralık 2017 Cuma

Seo İçin En Etkili Yöntemler Nelerdir ?



Öncelikle bu yazımızın site sahipleri ile seo uygulaması yapan kişilerin işine yarayacağını belirtmekte yarar var. Eğer sizde bir site sahibi iseniz ya da bir sitenin seo işleri ile uğraşıyorsanız aşağıdaki taktikleri uygulayarak ön plana çıkabilir ve sitenize ziyaretçi akışı sağlayabilirsiniz.

SAYILARLA BAŞLIK YAZMAK

Sitenizde sürekli içerik paylaşıyorsunuz ve bu içeriklerin güncel olması sitenize olumlu katkı sağlayacaktır. Yapılan araştırmalar sonucunda kişiler arama sonuçları arasında en güncel olanı bulup o urle tıklama eğilimleri daha çokdır. Örneğin siz PHP hakkında ders anlatımı yapıyorsanız PHP DERSLERİ isimli bir başlık atmak yerine  2017 PHP DERSLERİ yazmak sitenizi arama sonuçlarında arayan bir kişi için güncel etkisi yaratacak ve sitenize tıklama oranını arttıracaktır.

EMİR VERİCİ BAŞLIKLAR (CALL – TO – ACTION)

Facebook, dünyanın en fazla girilen sitesi bunu hepimiz biliyoruz. Peki Facebook’un bugünlere gelmesinde en etkil yollardan bir tanesi de Call To Action denilen olay olduğunu biliyor muydunuz? Sitede bulunan paylaş, beğen, gönderi yaz gibi emir verici kelimeler şahsa yetki verdirdiği hissiyatı için son derece beğenildi ve tutuldu. Sizde sitenize makul olarak satın al, indir, izle, dinle gibi kelimelerden oluşan düğmeler koyarak arama sonuçlarından verim alabilirsiniz.

DETAYLI ETİKET YAZIMI

Örneğin bilgisayar ürünleri ve parçaları üzerine içeriği olan bir siteniz bulunmakta. Bu sitenizde hazırladığınız içerikler için kullanacağınız kelimeler kısa ve alanı geniş olması yerine daha ayrıntılı daha kısıtlı bir ziyaretçi kitlesi için hitap etmesi arama motorlarında üst sıralarda gözükmeniz konusu ile ilgili size basitlık sağlayacaktır. Şöyle ki, ekran kartları hakkında bir yazı hazırladınız ve orada etiketler kısmında ekran kartı anahtar kelimesi yerine geforce gtx 850m ekran kartı yazmanız sizi çok daha düşük rekabetli bir kelimede üste çıkaracak ve daha çok hit akışı sağlayacaktır.

GOOGLE TRENDS KULLANARAK KİTLE TESPİTİ
Sitenizde içerikler hazırlarken anahtar kelime seçimi son derece zor bir iştir. En doğru kelimeleri bulmak ve o kelimelerde başa oynamak demek sitenizin tanınmış bir site olmasında en büyük faktördir. Sizde Google trends üzerinden yazacağınız içerik hakkında öncesinde anahtar kelimeyi aratarak ilişkili sonuçları listeleme yoluyla elde edebilirsiniz. Örneğin iPhone X ile ilgili yazacağınız bir içerik var ise anahtar kelime olan iPhone X kelimesini aratarak ilgili sonuçları bularak hedefe daha basit erişebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Responsive Ads Here