WordPress İmage Sitemap Özelliği - Blog Kırıkkale

Son Yazılar

Post Top Ad

Post Top Ad

8 Aralık 2017 Cuma

WordPress İmage Sitemap Özelliği



Resimlere SEO yapmak, son dönemlerde görsellerden hit kazanmak için olmazsa olmazlardan birisi olarak dikkat çekiyor. Kısa bir zaman içerisinde arama motorlarının algoritmalarının değişmesi ile beraber artık değerlendirmelerinde de çok ciddi farklılıklar göze çarptı. Hal böyle olunca dikkat çeken seçenekleri daha farklı biçimlerde değerlendirme altına almak gerekiyor. İnternet üzerinde “Sitemde görseller index almıyor” biçiminde araştırmalar yapıldığını gördük. Bu araştırmalar nezdinde sizi birkaç önemli neden ile ilgili bilgilendirmek ve fikir sahibi olmanıza da yardımcı olmak istiyoruz.

WordPress İmage Sitemap, çoğu kişinin bildiği yalnız çoğu kişinin de bilgisi olmadığı eklentilerden birisi olarak dikkat çekiyor. Kısa bir zaman dilimi içerisinde Google arama motorunun görselleri indexleme konusu ile ilgili çeşitli sorunları söz konusu. Sıkıntıları olmasa da aslında bu durumu direkt olarak algoritma farklılıklarına bağlayabiliriz. Web sitenizi açar açmaz ilk işiniz her zaman site haritasını oluşturmaktır. Tabi ki bundan sonra da diğer SEO eklentilerini kurarak sitenizi en hızlı biçimde ayarlayabiliyorsunuz. Ancak daha farklı seçenekler de var.

Resimler için site haritası kurmak, arama motorlarının görsellerinizi en uygun şekilde görmesi ve indexlemesi için olmazsa olmazlardan birisidir. Birçok insan bu tekniği bilmiyor. Ancak alt etiketini dahi içerisine alan gelişmiş bir görselleme sistemi mevcut. WordPress sistemi, bu anlamda o kadar gelişmiş bir sistem ki her anlamda dikkat çekici sonuçları da bizlere sunuyor. Yine bir eklenti ile bunu yapabilme şansına sahibiz.

WordPress İmage Sitemap eklentisini indirip aktif hale getirdiğiniz takdirde site haritanız oluşuyor ve linksi “www.siteadi.com/sitemap-image.xml” olarak bir alan oluşuyor ve görsellerinizi hareketli olarak çekiyor. Sizin tek yapmanız, internetmaster araçlarına bu site haritasını tanımlamak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Responsive Ads Here