WordPress Veritabanı Nasıl Yedeklenir - Blog Kırıkkale

Son Yazılar

Post Top Ad

Post Top Ad

8 Aralık 2017 Cuma

WordPress Veritabanı Nasıl Yedeklenir



WordPress, Dünya üzerinde en fazla kullanılan içerik yönetim sistemlerinden biridir. Kolay kullanımı, hızlı içerik eklenmesi sistemi, internet aleminin sürekli güncellik istemesi sebebi ile çoğu yazıyı içeriğinde barındıran siteler basitçe hazırlanmaktadır. Fazla içeriklerin bulunduğu siteler ise, herhangi bir sorunya karşılık, server çökmesi, sitenin saldırı alması, hacklenmesi gibi durumlarda veri kaybına uğrama durumu vardır. Bu nedenle veritabanı yedeklemek çok önemli bir durumdur. WordPress gelişmiş eklenti desteğiyle son derece basit bir biçimde veritabanı yedeklemesi yapılabilmektedir. Bunun için All In One WP Security eklentisini kurmanız yeterlidir.

Eklentiyi kurmak için:

WordPress Kontrol Panelinizde, Eklentiler’e gidin, sonrasında Yeni Ekle’yi tıklayın.
All In One WP Security kelimesini aratarak ilgili eklentiyi bulunuz.
Şimdi Yükle düğmesine basın ve sonrasında yüklenen eklentiyi Etkinleştirin.
Veritabanını el ile yedeklemek için:
WP Güvenlik yazısına tıklayın. Veritabanı Güvenliği yazısına tıklayın.
Üst kısımda bulunan DB Yedekleme Sekmesini tıklayın.
Şimdi DB Yedekleme Oluştur butonsini tıklayın.
Veritabanı yedeklemesi serverda depolanacak ve FTP yoluyla indirmeniz için hazırlanacaktır. ‘Wp-content’ dizini içindeki ‘aiowps_backups’ klasöründe veritabanı yedeğini bulabilirsiniz..

Veritabanının offline ya da bulut sisteminize depolanması için size e-postayla gönderilmesini tercih ederseniz, yedek dosyayı e-posta ile gönderme özelliğini açarak, veritabanı yedeğini e-posta e-posta iletisi olarak alabilirsiniz..

Veritabanı yedeklerini e-postayla almak için:
DB Yedeklemeleri Sekmesinin Otomatik Zamanlanmış Yedeklemeler bölümünde, söylenenin yanısıra bir onay işareti koyun: Yedekleme Dosyasını E-posta ile Gönderin, sonrasında bir e-posta adresi belirleyin ve sonrasında Ayarları Kaydet butonsini tıklayın. Bu hem manuel hem de zaman içindenmış yedeklemeler için geçerlidir.

Yedeklemeleri zaman içindemak için:
DB Yedeklemeler Sekmesinin Otomatik Zamanlanmış Yedeklemeleri bölümünde, nerede olduğunu söyleyen yere bir kontrol yapın: Otomatik Zamanlanmış Yedeklemeleri etkinleştirin, sonrasında Yedekleme Süresi Aralığı ve Tutmak İçin Yedek Dosyalar Sayısı için istek ettiğiniz ayarları belirtin ve sonrasında Ayarları Kaydet düğmesine tıklayın.

Bunun dışında son bir seçenek olarak, admin panelinde sol kısımda bulunan bölümde araçlar sekmesinden dışa aktar opsiyonu ile xml çıktısı alarak, diğer kurduğunuz bir Wordpress sitesinde içeri aktar opsiyonu ile hususları transfer edebilirsiniz. Aktarmadığınız sürece yedeklemiş olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Responsive Ads Here