Blogger ile profesyonel bir web sitesi oluşturmak - Blog Kırıkkale

Son Yazılar

Post Top Ad

Post Top Ad

8 Aralık 2017 Cuma

Blogger ile profesyonel bir web sitesi oluşturmak

Google’ın sunduğu bedava blog servislerinden birisi olan blogger bunun yanı sıra bir internet sitesi oluşturmak için de bir altyapı niteliğindedir. Dolayısıyla projenizin içeriğine göre bu altyapıyı kullanarak profesyonel görünümlü bir internet sitesi oluşturmanız da mümkün olabilir. Nitekim bu hususta Wordpress altyapısı dünya çapında daha fazla tercih edilse de; blogger sisteminin sağladığı üstünlüklar sebebiyle, blogger altyapısını tercih edebilirsiniz.

Burada ilk önce blogger altyapısının ne gibi yararları olduğuna kısaca değineceğiz ve bu alt yapıyı kullanarak, blogger ile profesyonel internet sitesi oluşturmak için önemli ölçütleri adım adım ele alacağız.

blogger

Neden Blogger Tercih Ediyoruz?

Blogger altyapısını tercih etmenizi gerektirecek birçok neden sıralayabiliriz. Bunun ile ilgili birçok internetmaster forumlrında WordPress ve Blogger karşılaştırmalarını da bulabilirsiniz. Buradaki amacımız bir karşılaştırma yapmaktan çok, direkt olarak üstünlükleri sıralamak olacaktır.

Ücretsiz hosting

Kesinlikle blogger altyapısının en büyük özelliklerinden birisi bedava bir hostinge sahip olmasıdır. Bu bazen artan trafik ve site içeriğin halinde büyük bir kurtarıcıdır zira internet site trafiği arttıkça, internet sitenizin serverlarının kullanım oranı da artar bunun yanında hosting ve alan hizmetlerine ihtiyaç duyarsınız.

Basit kullanım

Kesinlikle fazla ayrıntıın olmadığı, hemen her şeyi basit bir biçimde hernet yapabileceği bir kullanım düzeyine sahiptir. Öyle ki hiç bir şey bilmeyen bir kullanıcı, sahip olduğu başlangıç düzey ingilizcesi ile dizayn kodlarında oynama yapabilir ve kendi dizaynını ortaya çıkarabilir.

O bir Google hizmeti

Blogger’ın bir Google hizmeti olması, hiç kuşkusuz ki SEO açısından da etkilidir. Ancak bu demek değildir ki Wordpress geri planda. Google politikalarında böyle bir durumun söz konusu olduğunu söylemek doğru olmayacaktır nitekim Google anlayışında her daim kullanıcılarına en iyi içerikleri sunan internet sitelerini destek verdiğini söyleyebiliriz. Bu aşamada Blogger sisteminin biraz daha sevilebileceğini düşünebiliriz.

Blogger ile profesyonel bir internet sitesi nasıl oluşturulur?

Blogger ile hedeflediğiniz internet sitesi projesi için oluşturabileceğiniz bir profesyonel internet sitesinin sunacağı imkânların kısıtlı olacağını söyleyebiliriz. Bu nedenle büyük projeler için Wordpress altyapısını tercih edebilir, hatta çoğu zaman direkt olarak bir internet dizayn hizmeti almanız da gerekebilir.

Bu aşamada şayet ki projeniz için blogger altyapısının yeterli olacağını düşünüyorsanız, aşağıdaki ölçütler profesyonel bir tasarıma sahip blogger altyapılı internet sitesi için yeterlidir.

Profesyonel görünüm (birçok hazır temadan yararlanabilir, yeni bir dizayn geliştirebilirsiniz)
Ana sayfanın kullanımı kolay olması (ana sayfadaki unsurların site içeriğini destekler nitelikte, özet olarak sunulması)
Mobil için kullanımı kolay olması (mobil cihazlarda basit bir kullanımın sunulması, blogger’ın kendi mobil görünümü hiç de profesyonel olmaz)
Ek özelliklerin sağlanması (içeriğin çeşitli profesyonel script, eklentiler ile geliştirilmesi)
Profesyonel bir internet sitesi anlayışının daha fazla dizayn ve fonksiyonellik ile alakalı olduğunu söyleyebiliriz. Küçük çaplı projeleriniz için kullanabileceğiniz blogger altyapısı hem daha kolay hem de maliyetsiz bir çözüm opsiyonu olarak ön plana çıkar.

Bilisim cafe olarak sizlere internetsiteleriniz için harika tercümeler hazırlayan bir site olan Protranslate‘i önermeden makalemizi bitirmek istemiyoruz. Website tercümesi yapan bu eşi benzeri olmayan site sizlere de seo çalışmalarınızda olağanüstü bir katkı sağlayacak!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Responsive Ads Here